100 g Digestive-küpsiseid
50 g võid
Šokolaadi-toorjuustukate:400 g tumedat šokolaadi
3 dl 35% rõõska koort
250 g maitsestamata head toorjuustu
250 g mascarpone toorjuustu
Šokolaadivaap:1.5 dl 35% rõõska koort
100 g mõrudat šokolaadi
Peale:Purusta küpsised, sega sulavõiga ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane külmkappi.
Murra šokolaad väikesteks tükkideks ja sulata vesivanni kohale asetatud kausis. Jahuta aeglaselt.
Vahusta kergelt rõõsk koor, mascarpone ja toorjuust, siis sega juurde jahtunud sulašokolaad. Sega ühtlaseks, siis tõsta küpsisepõhjale. Silu pealt ühtlaseks, siis pane vähemalt 3 tunniks, soovitavalt järgmise päevani, külmkappi tahenema.
Enne serveerimist eemalda toorjuustukook küpsetuspaberilt ja libista tordialusele.
Šokolaadivaaba valmistamiseks kuumuta rõõsk koor väikeses potis keemiseni, tõsta tulelt ja sega juurde hakitud šokolaad. Lase jahtuda, siis nirista triipudena koogile.
Puista peale mustikad.
BBC Good Foodi retsept. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Šokolaadi-juustukook mustikatega oli päris hea. Kuid põhja teeks ma tunduvalt paksema. Pildil olevas koogis on pool täidist ja terve kogus küpsisepuru. Ikkagi oleks veel juurde tahtnud... Ja võid mu meelest selle küpsise koguse kohta palju. Jääb väga rasvane. Panin vaba käega küpsiseid juurde. Kui peale teha ka šokolaadikaste, siis tuleb kook väga rammus. Tegin eelmine päev suure koogi ilma kasteta ja see meeldis meile rohkem.
Lisasin täidisele 4 lehte želatiin - tuli toekam tulemus : ) Paluti varsti jälle teha!
Šokolaadi-juustukook mustikatega
Šokolaadikook sisaldab nii tavalist kui ka mascarpone toorjuustu.