Kollased aedoad kukeseente ja suitsujuustuga

Hilissuvine lihtne roog.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 peotäit kollaseid aedube

400 g kukeseeni

võid

soola ja musta pipart

basiilikut

tüümiani e. aed-liivateed

100 g suitsujuustu

1 dl 35% rõõska koort

Valmistamine

Näpi ubadelt varreotsaga tipp ära, teine võib jääda. Pane keeva soolaga maitsestatud vette ja keeda, kuni oad on parasjagu pehmed. Kurna ja pane kõrvale.
Puhasta kukeseened hoolega, suuremad seened tükelda. Kuumuta pannil või, lisa kukeseened ja prae seened kuldseks.
Lisa nõrutatud oad, suitsujuustukuubikud ja rõõsk koor, maitsesta soola, pipra, basiiliku ja tüümianiga. Kuumuta ja sega, kuni suitsujuust sulama hakkab.
Serveeri kohe.

Retsept on mugandatud MARU kokaraamatust "Maru maitsev maailm: aasta helelillas köögis". Sõnastust kõvasti kohandatud, Maru kirjastiili jaoks vaata ikka originaalallikat.

Pildid tegi ZOOZI ja KOKKAMAS95.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 23.08.2009 19:23

Lihtne ,kuid väga maitsev.Ka abikaasale meeldis.

hexy
postitatud 05.09.2011 22:25

Väga hea!!!!!

Tiina
postitatud 01.10.2012 09:40

Tegin seda oa-seenerooga. Kuna mul olid juba valmis praetud seened (mitte kukekad), siis selle etapi sain vahele jätta, rõõsa koore asemel kasutasin hapukoort ja kogused olid ka üsna suvalised. Välimuselt tuli täiesti mitte-apetiitne roog - selline hall ja veniv (juustu tõttu), aga maitse oli mõnus. Suitsujuustu armastajatele eriti.