Borlotti oad küüslaugu, salvei ja oliiviõliga

Suvisel ajal valmista seda rooga värsketest borlotti ubadest. Talvel sobivad ka külmutatud oad - võta pool kogusest ja leota neid üleöö. Siis kurna ja järgi retsepti, aga hauta ube 30 minutit kauem. Selliselt valmistatud borlotti oad sobivad nii iseseisvalt söömiseks kui ka aeglaselt küpsetatud liha või grillitud kala lisandiks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg borlotti aedube (puhastatud kaal) või borlotti 500 kuivatatud ube

1 tk pea küüslauku (lõika horisontaalselt pooleks)

kimp värsket salveid

4 sl punast veiniäädikat

2 dl külmpressitud oliiviõli

5 tk anšoovisefileed (kas soolas - siis loputa - või oliiviõlis)

vett

Valmistamine

Pane puhastatud oad ahjupotti või ahjupannile, kalla peale niipalju vett, et oad oleksid kenasti kaetud. Lisa ülejäänud ained. Kata vorm hoolikalt kaane või fooliumiga ja pane 200-kraadise ahju keskmisele siinile.

Küpseta ahjus 45-60 minutit, või kuni oad on hammustades pehmed.

Võta nõu ahjust välja, sega hoolega läbi ja jäta toatemperatuuril jahtuma.

Jahtudes ubade maitse paraneb veelgi, omandades kõikide teiste ainete maitseid.

Serveeri toasoojana või kuumuta uuesti läbi enne serveerimist.

Retsept on Skye Gyngelli raamatust "My favourite ingredients" (Borlotti with garlic, sage and olive oil). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 13.05.2009 19:57

Ei olnud päris see, mida ette kujutasin, aga mehele päris meeldis. Ube sain Pomona poest (44.-/500g). Juurde praadisin pangafileed.