1 kg borlotti aedube (puhastatud kaal) või borlotti 500 kuivatatud ube
1 tk pea küüslauku (lõika horisontaalselt pooleks)
kimp värsket salveid
4 sl punast veiniäädikat
2 dl külmpressitud oliiviõli
5 tk anšoovisefileed (kas soolas - siis loputa - või oliiviõlis)
vett
Pane puhastatud oad ahjupotti või ahjupannile, kalla peale niipalju vett, et oad oleksid kenasti kaetud. Lisa ülejäänud ained. Kata vorm hoolikalt kaane või fooliumiga ja pane 200-kraadise ahju keskmisele siinile.
Küpseta ahjus 45-60 minutit, või kuni oad on hammustades pehmed.
Võta nõu ahjust välja, sega hoolega läbi ja jäta toatemperatuuril jahtuma.
Jahtudes ubade maitse paraneb veelgi, omandades kõikide teiste ainete maitseid.
Serveeri toasoojana või kuumuta uuesti läbi enne serveerimist.
Retsept on Skye Gyngelli raamatust "My favourite ingredients" (Borlotti with garlic, sage and olive oil). Pildi tegi ZOOZI.
Ei olnud päris see, mida ette kujutasin, aga mehele päris meeldis. Ube sain Pomona poest (44.-/500g). Juurde praadisin pangafileed.
Borlotti oad küüslaugu, salvei ja oliiviõliga
Suvisel ajal valmista seda rooga värsketest borlotti ubadest. Talvel sobivad ka külmutatud oad - võta pool kogusest ja leota neid üleöö. Siis kurna ja järgi retsepti, aga hauta ube 30 minutit kauem. Selliselt valmistatud borlotti oad sobivad nii iseseisvalt söömiseks kui ka aeglaselt küpsetatud liha või grillitud kala lisandiks.