Pese kirsid ja kuivata, siis eemalda varred ja kivid. Pane kirsid köögikombaini ja püreesta ühtlaseks. Hõõru läbi sõela ning pane kausiga kõrvale.
Pane suhkur ja vesi paksupõhjalisse potti ja kuumuta mõõdukal tulel, kuni suhkur on lahustunud. Siis tõsta kuumust ning keeda 3-4 minurir, kuni siirup on veidi paksenenud. Tõsta pann tulelt ja lase siirupil täielikult jahtuda.
Kui siirup on külm, siis kalla kirsipüree hulka. Lisa sool, veidi sidrunimahla ja sega hoolega.
Kalla mass madalasse külmakindlasse nõusse - püreekiht ei tohiks olla paksem, kui 3 cm. Kata nõu kinni ja pane umbes tunniks ajaks sügavkülma.
Kui graniita hakkab kõvenema servadest, siis võta nõu sügavkülmast välja ja sega kahvliga läbi (servadest keskele). Ära segu klopi! Graniita peabki olema jääkristalle täis ja krõmpsuv, mitte ühtlaselt jäätunud, nagu sorbett.
Pane uuesti pooleks tunniks sügavkülma, siis korda kahvliga segamist.
Seejärel pane graniita sügavkülma seniks, kuni see on läbinisti külmunud. Säilita kaetud nõus sügavkülmas, kuni tahad serveerida.
Serveerimiseks kaabi graniitat jahutatud pokaalidesse.
Retsept on Skye Gyngelli raamatust "My favourite ingredients" (Cherry granita)
Kirsi-graniita
Nätsuroosa külmutatud dessert sobib hästi soojal suvepäeval lõunasöögi lõpetuseks.