Jõulune aprikoosikissell vahukoorega

Jõuluhõnguliseks teeb selle paksemat sorti kisselli heleda alkoholivaba hõõgveini/glögi kasutamine.

Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi veebipoest. 

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Aprikoosikissell:

1 l heledat (alkoholivaba) hõõgveini/glögi

250 g kuivatatud aprikoose

Kaunistamiseks:

vahustatud 35% rõõska koort või paksemat hapukoort

Valmistamine

Kuumuta potis glögi* ja aprikoosid. Keeda tasasel tulel kaane all 30 minutit, kuni aprikoosid on pehmed.

Lase veidi jahtuda, siis püreesta saumiksriga ühtlaseks. Maitse, vajadusel lisa veidi suhkrut. Kalla aprikoosikissell kohe magustoidupokaalidesse või serveerimisnõusse.

Soovi korral serveeri hapukooresilma või vahukooretupsuga.

Nipid ja soovitused:

  • Glögi puudumisel võid kasutada õunamahla, millele lisad maitseks kaneelikoore või nt glögimaitseainet (see pane esmalt marlikotikese sisse).

Foto tegi Andres Teiss. Nami-Nami retsept ilmus ka 2011. a. Selveri Jõululehes.

LISA KOMMENTAAR

Jevgenia
postitatud 27.11.2008 10:09

Tänan Nami-Nami selle retsepti eest. Osutus väga meeldivaks magustoiduks, eriti nendele kes ei armasta liiga magusaid magustoite. Proovisime nii vahukoorega kui ka kohupiimaga. Meie perele meeldis rohkem kohupiimaga variant.

Zoozi
postitatud 17.12.2010 14:26

Tegin eelmine aasta, maitses väga :)