Ahjus röstitud peedid sinepises koorekastmes

Särtsaka ja maitse mekiga suupiste peedist. Ajapuudusel võid kasutada valmiskeedetud peete - nende maitse on küll mahedam, aga ikkagi hea.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

20 väikest toorest koorimata peeti

oliiviõli

2.5 dl 10% rõõska koort

2.5 dl 35% rõõska koort

3-4 sl Dijoni sinepit

1 sl hakitud värsket tüümiani e. aed-liivateed

soola ja musta pipart

Valmistamine

Laota väikesed peedid nelja-viiekaupa fooliumisse ning nirista üle oliiviõliga. Mätsi fooliumipakid tihedalt kinni ning küpseta 200kraadises ahjus umbes 50 minutit, kuni peedid on pehmed.
Ava fooliumipakikesed, jahuta peete pisut ja koori.
Kuumuta potis koor, sinep ja tüümian keemiseni. Lase umbes 20 minutit tasasel tulel podiseda, kuni kaste pakseneb.
Lõika soovi korral peedid väiksemaks ning laota ahjuvormi. Puista peale soola-pipart ning kalla peale sinepine koorekaste.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 25 minutit.

Retsept ilmus RIMI ajakirjas Toit & Trend (oktoober-november 2008), pildi tegi DOMORI.

LISA KOMMENTAAR

Domori
postitatud 20.10.2011 15:07

Väga maitsev eine. Kasutasin lisandina. Minul jäid 50 minutise küpsetamisega natuke liiga tooreks ehk siis esimene küpsetamine võiks natukene pikem olla. Kasutasin tõesti väikseid peete, seega ei saa suuruses probleem olla. Maitset see aga ei muutnud ja tulemus oli väga hea.