Hanerasv lisab nendele ahjukartulitele mõnusa maitse, sinepipulber veidi krehvtisust.
2 kg kartulit
4 sl hanerasva
2 tl inglise sinepipulbrit
2 sl maisimannat või tavalist mannat
helbelist meresoola
Koori kartulid ja lõika enam-vähem ühesuurusteks tükkideks. Keeda kartulitükke soolaga maitsestatud vees 5 minutit. Nõruta hoolega suurel sõelal.
Pane hanerasv ahjupannile ning 220kraadisesse ahju kuumenema.
Sega maisimanna ja sinepipulber omavahel. Puista sõelal olevatele kartulitele ning raputa kartuleid veidi, et servad kobestuksid.
Kalla kartulid ettevaatlikult kuuma hanerasva sisse ja sega neid ahjupannil, et kõik kartulid oleksid kaetud.
Pane kartulid 40-50 minutiks ahju ja küpseta krõbedaks ja kuldseks. (Keera kartuleid poole küpsemise ajal).
Enne serveerimist puista kartulitele meresoola. Retsept on briti ajakirjast OLIVE (december 2008, Goose-fat roasties)
Ahjukartulid hanerasvaga
Hanerasv lisab nendele ahjukartulitele mõnusa maitse, sinepipulber veidi krehvtisust.