Mandliõunad vanillikastmega

Imekiiresti valmiv sügisene dessert: ahjuõunad mandlikattega, kõrvale vanillikaste.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 õuna

1 dl Saare smetana hapukoort

2-3 sl suhkrut

1 dl mandlilaaste

2-3 tilka mõrumandliõli

Serveerimiseks:

2-3 dl vanillikastet

Valmistamine

Lõika õunad pooleks, eemalda südamik. Aseta õunad ahjuvormi, lõikepind ülal.

Sega hapukoor, suhkur, mandlilaastud ja mõrumandliõli. Jaota segu õuntele. Küpseta 225kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit, kuni õunad on küpsed.

Serveeri näiteks vanillikastmega.

Loe veel:

Retsept on rootsi ajakirjast Arlaköker (3/1998, Mandeläpplen med vaniljsås). Pildistas Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 05.11.2008 00:21

Mõnus magustoit. Maitses hea ka vanillikastmeta.

Martiina
postitatud 26.08.2015 12:46

Mõnusad! Kasutasin isetehtud vanillikastet, mitte poe oma. Õunad jätsin terveks!

Pille
postitatud 30.08.2015 16:54

Martiina, kas Sa kasutasid mõrumandliessentsi ka? Mul kodus parasjagu pole ja proovin mõistatada, kas annaks palju juurde või oleks ka niisama maitsev. (Ilmselt oleks, aga äkki mandliõliga oleks _veelgi_ maitsvam).