Kapsad ja porrud sinepiseemnetega

Selle roa valmistamisel võib kasutada meelepärast ja hooajalist kapsast - lihtsalt ribasta see hästi peenelt.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl maapähkliõli või päevalilleõli

2 tl musti sinepiseemneid

2 tk õhukeselt viilutatud porrut

600 g õhukeselt ribastatud tavalist kapsast või savoia kapsast

2-3 sl vett

soola ja musta pipart

3 sl hapukoort

Valmistamine

Kuumuta õli suurel pannil. Lisa sinepiseemned ning kuumuta segades, kuni seemned muutuvad aromaatseks.

Lisa porru ja prae segades, kuni porru on värvi muutnud, siis lisa kapsaribad. Kuumuta ja prae 2-3 minutit, kuni kapsas on veidi närbunud.

Maitsesta hoolega soola-pipraga, siis lisa veidi vett ning kata pann kaanega. Hauta tasasel tulel veel 2-3 minutit, kuni kapsas pehmeneb.

Tõsta kapsas serveerimiskaussi, tõsta peale hapukooresilm ning kaunista vähese musta pipraga.

Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (October 1999, Cabbage and leeks with mustard seeds). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 19.08.2009 19:37

Mulle maitses,eriti need mustad krõmpsuvad sinepiseemned.Mehele mitte eriti.

proua porru
postitatud 15.02.2010 22:08

meie peres meeldis mehelegi, võtame püsikavasse!

Põrnikas
postitatud 02.09.2012 19:07

mul oli kapsast natuke vähem ja porrut rohkem, sinepiseemneid panin ka mõnuga. Ja jäin tulemusega rahule.