Selle roa valmistamisel võib kasutada meelepärast ja hooajalist kapsast - lihtsalt ribasta see hästi peenelt.
2 sl maapähkliõli või päevalilleõli
2 tl musti sinepiseemneid
2 tk õhukeselt viilutatud porrut
600 g õhukeselt ribastatud tavalist kapsast või savoia kapsast
2-3 sl vett
soola ja musta pipart
3 sl hapukoort
Kuumuta õli suurel pannil. Lisa sinepiseemned ning kuumuta segades, kuni seemned muutuvad aromaatseks.
Lisa porru ja prae segades, kuni porru on värvi muutnud, siis lisa kapsaribad. Kuumuta ja prae 2-3 minutit, kuni kapsas on veidi närbunud.
Maitsesta hoolega soola-pipraga, siis lisa veidi vett ning kata pann kaanega. Hauta tasasel tulel veel 2-3 minutit, kuni kapsas pehmeneb.
Tõsta kapsas serveerimiskaussi, tõsta peale hapukooresilm ning kaunista vähese musta pipraga. Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (October 1999, Cabbage and leeks with mustard seeds). Pildi tegi ZOOZI.
Mulle maitses,eriti need mustad krõmpsuvad sinepiseemned.Mehele mitte eriti.
meie peres meeldis mehelegi, võtame püsikavasse!
mul oli kapsast natuke vähem ja porrut rohkem, sinepiseemneid panin ka mõnuga. Ja jäin tulemusega rahule.
Kapsad ja porrud sinepiseemnetega
Selle roa valmistamisel võib kasutada meelepärast ja hooajalist kapsast - lihtsalt ribasta see hästi peenelt.