Multekrem e. norralaste muraka-vahukoore dessert

Tüüpiline Norra magustoit, mida serveeritakse eelkõige jõulude ajal.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 dl 35% rõõska koort

2 sl suhkrut

0.5 tl vanilliekstrakti

1-2 dl värskeid või kompotimurakaid või murakamoosi

Valmistamine

Vahusta rõõsk koor vähese suhkru ja vanilliga pehmeks vahuks. Sega juurde murakad (kas siis moosi või nõrutatud kompoti kujul), soovi korral maitsesta veel suhkruga.

Serveerimiseks jaota muraka-vahukoore kreem magustoidupokaalidesse ja kaunista murakatega.

Soovi korral lisa kaunistuseks veel ka mündi- või melissioks. Kõrvale paku nt mandliküpsiseid.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Sohvi
postitatud 13.01.2013 19:31

Jõulude ajal Norras külas olles pakuti seda kreemi vahvlitorbikutes. Kreem oli suure kausiga kohvilaual ja mõnusad kodusküpsetatud vahvlid tornina kõrval. Väga maitsev!