Roosa vahuveinitarretis maasikatega

Maasikatarretis roosa vahuveini või miks mitte maasikamaitselise vahuveiniga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 dl suhkrut

2 dl vett

250 g (külmutet) maasikaid

4 dl roosat vahuveini

4 lehte želatiini

Valmistamine

Võta vahuvein varakult toasooja.

Pane želatiinilehed külma vette likku.

Kuumuta potis vesi ja suhkur, kuni suhkur on lahustunud. Lisa maasikad ja lase neil leemes sulada.

Suru želatiinilehtedest liigne vesi välja ning lisa need maasikasegule. Kuumuta tasakesi, kuni želatiinilehed on lahustunud. Jahuta segu 37 kraadini, siis lisa vahuvein ja sega õrnalt läbi.

Kalla segu portsjonvormidesse või kokteiliklaasidesse.

Lase vähemalt 4 tundi külmkapis tarretuda.

Retsept on soome MTV3 saatest Köyhät ritarit (Roseesamppanja-mansikkahyytelö)

LISA KOMMENTAAR