Praetud makrell kartulite ja peediga

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
50 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g kartulit

300 g peeti (väiksemaid)

3 sl oliiviõli

8 värsket makrelli- e. skumbriafileed (4 tervet makrelli)

soola ja musta pipart

Cayenne'i pipart

1 sidruni mahl ja riivitud koor

2 sl crème fraîche'i

peotäis hakitud murulauku

Valmistamine

Koori kartulid ja peedid ning lõika väiksemateks tükkideks. Aseta ahjuvormi, nirista peale 2 sl oliiviõli ning küpseta 200kraadises ahjus 40 minutit, kuni aedviljad on pehmed.

Kui köögiviljad on umbes 20 minutit ahjus olnud, siis võta makrellifileed ning tee nende nahasse mõned teravad sisselõiked.

Maitsesta kalafileed soola, pipra ja Cayenne'i tšillipipraga.

Kuumuta pannil ülejäänud õli, lisa sidrunikooreribad ning aseta makrellifileed pannile. Prae tugeval kuumusel mõlemalt poolt 2-3 minutit, kuni makrell on küpsenud ja nahapool krõbe.

Pane küpsenud kartuli- ja peeditükid kaussi, sega juurde sidrunimahl, creme fraiche ja hakitud murulauk. Maitsesta ja serveeri koos praetud makrellifileedega.

Loe veel:

Retsept ilmus briti ajakirjas Delicious (oktoober 2008, Pan-fried mackerel with potatoes and beetroot)

LISA KOMMENTAAR