400 g kartulit
300 g peeti (väiksemaid)
3 sl oliiviõli
8 värsket makrelli- e. skumbriafileed (4 tervet makrelli)
soola ja musta pipart
1 sidruni mahl ja riivitud koor
2 sl crème fraîche'i
peotäis hakitud murulauku
Koori kartulid ja peedid ning lõika väiksemateks tükkideks. Aseta ahjuvormi, nirista peale 2 sl oliiviõli ning küpseta 200kraadises ahjus 40 minutit, kuni aedviljad on pehmed.
Kui köögiviljad on umbes 20 minutit ahjus olnud, siis võta makrellifileed ning tee nende nahasse mõned teravad sisselõiked.
Maitsesta kalafileed soola, pipra ja Cayenne'i tšillipipraga.
Kuumuta pannil ülejäänud õli, lisa sidrunikooreribad ning aseta makrellifileed pannile. Prae tugeval kuumusel mõlemalt poolt 2-3 minutit, kuni makrell on küpsenud ja nahapool krõbe.
Pane küpsenud kartuli- ja peeditükid kaussi, sega juurde sidrunimahl, creme fraiche ja hakitud murulauk. Maitsesta ja serveeri koos praetud makrellifileedega.
Retsept ilmus briti ajakirjas Delicious (oktoober 2008, Pan-fried mackerel with potatoes and beetroot)
Praetud makrell kartulite ja peediga