Ahjus küpsetatud pastinaak fetaga

Maitserikas aedviljaroog, mis sobib nii iseseisvaks eineks kui ka lisandiks nt lambaliha juurde.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g pastinaaki (4-5 juurikat)

1 sl õli

soola ja musta pipart

150 g fetajuustu

1 sl mett või vahtrasiirupit

hakitud värsket tüümiani või murulauku

Valmistamine

Pese pastinaagid, soovi korral koori ja lõika seejärel risti pooleks. Peenem osa lõika omakorda pooleks, jämedam ots neljaks kuni kuueks (olenevalt suurusest). Sega pastinaak õli, soola ja pipraga ning laota ahjuvormi.

Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 20-25 minutit, kuni pastinaagid on pehmed.

Võta vorm korraks ahjust välja, murenda peale fetajuust. Nirista üle mee või vahtrasiirupiga. Pane mõneks minutiks uuesti ahju, et juust läbi soojeneks.

Kaunista maitserohelisega ja serveeri.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 27.11.2008 08:46

Eile õhtuks oli meil apelsini-rosmariinimainaadis lammas, lisandiks pastinaak (esimest korda kasutasin pastinaaki, olen küll toitudesse lisanud, aga siis on maitse ära kadunud teiste ainete sekka). Meile väga maitses. Tahan nüüd veel teisi retsepte ka proovida.