Sel moel sissetehtud seened säilitavad oma loomuliku maitse. Salatite ja muude toitude valmistamisel neid seeni eelnevalt leotama ei pea. Sobib erinevate riisikate hoidistamiseks.
Pane puhastatud seened kuuma vette (võta 3-4 liitrit vett 1 liitri seente kohta) ning keeda 10-20 minutit, olenevalt seente suurusest ja lihakusest. Seejärel nõruta ning loputa jooksva külma veega. Väga kibekate-mõrkjate seente (männi- ja kaseriisikad, võiseened) puhul korda kupatamist 2-3 korda.
See ju tavaline minu marinaad. Lisan vahel veel ka suhkrut 2sp ja kaneelikoort. Hea ja mahe, aga minu meelest sobib rohkem siiski vähem maitsekate seentega nagu pilvikud.
Seened vähese soolaga
Sel moel sissetehtud seened säilitavad oma loomuliku maitse. Salatite ja muude toitude valmistamisel neid seeni eelnevalt leotama ei pea. Sobib erinevate riisikate hoidistamiseks.