Kartuli-spargelkapsapüree

Ilus roheline spargelkapsa- ehk brokolilisandiga kartulipuder.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kartulit

300-400 g spargelkapsast - nt Härmavili brokoli

vett

100 g võid

meresoola

Valmistamine

Lõika spargelkapsavars peeneks ja pane koos kartuliga soolaga maitsestatud vette keema.
Kui kartulid on peaaegu pehmed, siis lisa spargelkapsaõisikud ning keeda veel 5-10 minutit.

Kurna keeduvesi ja tõsta pott hetkeks kuumale pliidile, et üleliigne vedelik saaks aurustuda.

Pane või potti ning tambi puder pudrunuiaga valmis.

Nipid ja soovitused:

  • Võid kasutada Härmavili külmutatud brokolit - neid pole eelnevalt sulatada vaja, lisa lihtsalt potti.
  • Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta laktoosivaba võid. 
  • Nagu tavaline kartulipudergi, maitseb kartuli-spargelkapsapuder järgmisel päeval hästi pannil praetult. 

Retsept ilmus ajakirjas Kodu & Aed (september 2007, köögitoimetaja Ingrid Lepp, Kartuli-brokolipüree). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Doris Laan
postitatud 22.04.2024 08:34

Ma panen sinihallitusjuustu ka sisse.