Lõika spargelkapsavars peeneks ja pane koos kartuliga soolaga maitsestatud vette keema.
Kui kartulid on peaaegu pehmed, siis lisa spargelkapsaõisikud ning keeda veel 5-10 minutit.
Kurna keeduvesi ja tõsta pott hetkeks kuumale pliidile, et üleliigne vedelik saaks aurustuda.
Pane või potti ning tambi puder pudrunuiaga valmis.
Nipid ja soovitused:
Võid kasutada Härmavili külmutatud brokolit - neid pole eelnevalt sulatada vaja, lisa lihtsalt potti.
Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta laktoosivaba võid.
Nagu tavaline kartulipudergi, maitseb kartuli-spargelkapsapuder järgmisel päeval hästi pannil praetult.
Retsept ilmus ajakirjas Kodu & Aed (september 2007, köögitoimetaja Ingrid Lepp, Kartuli-brokolipüree). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kartuli-spargelkapsapüree
Ilus roheline spargelkapsa- ehk brokolilisandiga kartulipuder.