Rohelised oad õunaäädika-vinegretiga

Aurutatud või keedetud rohelisi ehk türgi ube võib serveerida õunaäädikaga valmistatud vinegretiga.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg rohelisi aedube

2 küüslauguküünt

Siidrivinegrett:

0.75 dl oliiviõli

3 sl õunaäädikat

2 sl Dijoni sinepit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Auruta või keeda rohelised oad sobiva küpsusastmeni. Aurutiga tehes lisa aurutirestile ka küüslauguküüned. Peale keetmist/aurutamist pane oad kohe jäävette jahtuma. Nõruta ja patsuta kuivaks.'

Sega vinegretiained omavahel, lisa ka aurutatud/keedetud küüslauk.

Sega rohelised oad vinegretiga ja serveeri.

Loe veel:

Retsept on USA ajakirjast Everyday Food: Great Food Fast From Martha Stewart (June 2008, Green beans with cider vinaigrette). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Koogi Kata
postitatud 11.07.2010 14:38

Need said väga mõnusad. Tegin kogusest kolmandiku ja sellest piisas täpselt neljale inimesele grillliha kõrvale.

Pille
postitatud 19.07.2021 20:18

Koogi Kata on sellise pildi saatnud: