Soolatud võiseened

Selle retsepti järgi võib soolata kollariisikaid ehk võiseeni, aga ka tõmmu-, männi- või kaseriisikaid. Soolaseeni saab talvel kasutada kastmete, salatite, täidiste valmistamiseks.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 osa kollariisikaid e. võiseeni

0.1 osa soola

Valmistamine

Puhasta seened hoolega. Leota 1-3 päeva, vett sageli vahetades. Leotamine aitab vähendada seente kibedat maitset, samuti muutuvad seened heledamaks.

Kupata seened, siis nõruta sõelal või marlikotis.

Jahuta seened maha ja soola. Selleks puista soolamisnõu põhja soola, sellele kiht kupatatud seeni, jalad ülespoole, jälle seeni ja siis soola jne.

Purgi peale pane vajutis.

Säilita seeni üsna külmas (+ 4 C) hoiuruumis.

Nipid ja soovitused:

  • Kui seente soolamisel tekib vedelikku vähe või see kaob, siis tuleb juurde valada soolvett (võta 1 liitri vee kohta 100 g soola).
  • Kibe maitse kaob sooldumisel täielikult 1-1,5 kuu jooksul.

Retsept on mugandatud Maalehe raamatust "Eesti rahvusköök"

LISA KOMMENTAAR