Norra salehomaarid konjaki ja estragoniga

Prantsusepärane roog.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

600 g tooreid kooritud Norra salehomaare

1 sidrun

2 sl oliiviõli

tükike võid

2 hakitud pesa- ehk šalottsibulat

1 sl konjakit

2 sl hakitud värsket estragoni

3 sl 35% rõõska koort või hapukoort

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese krevetid ja patsuta kuivaks. Sega kausis sidrunimahlaga.

Kuumuta pannil õli, lisa krevetid ja prae umbes 5 minutit, krevette pidevalt segades.

Lisa või ja hakitud šalotid ning kuumuta veel 2 minutit.

Lisa konjak ning süüta tikuga põlema (ettevaatust flambeerimisel!).

Kui leegid on hääbunud, siis puista roale estragon, sool, pipar ja rõõsk koor.

Kuumuta kaste läbi.

Jaota krevetid kaussidesse ja serveeri koos krõbeda nisuleivaga.

Loe veel:

Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (July 2006, Langoustines with Cognac and tarragon)

LISA KOMMENTAAR