Prantsusepärane roog.
600 g tooreid kooritud Norra salehomaare
1 sidrun
2 sl oliiviõli
tükike võid
2 hakitud pesa- ehk šalottsibulat
1 sl konjakit
2 sl hakitud värsket estragoni
3 sl 35% rõõska koort või hapukoort
soola ja musta pipart
Pese krevetid ja patsuta kuivaks. Sega kausis sidrunimahlaga.
Kuumuta pannil õli, lisa krevetid ja prae umbes 5 minutit, krevette pidevalt segades.
Lisa või ja hakitud šalotid ning kuumuta veel 2 minutit.
Lisa konjak ning süüta tikuga põlema (ettevaatust flambeerimisel!).
Kui leegid on hääbunud, siis puista roale estragon, sool, pipar ja rõõsk koor.
Kuumuta kaste läbi.
Jaota krevetid kaussidesse ja serveeri koos krõbeda nisuleivaga.
Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (July 2006, Langoustines with Cognac and tarragon)
Norra salehomaarid konjaki ja estragoniga
Prantsusepärane roog.