Keeda spagetid rohkes vees 'al dente' ehk peaaegu pehmeks. Kurna.
Samal ajal lõika suvikõrvits viiludeks ja pruunista need õlis mõlemalt poolt; maitsesta aroomisoolaga. Korraga pane pannile vaid üks kiht suvikõrvitsaviile. Kui kõik suvikõrvitsad on praetud, tõsta viilud tagasi pannile. Vala peale rõõsk koor ja hauta ilma kaaneta 5 minutit.
Hautamise lõpus lisa tükkideks rebitud basiilikulehed ja maitsesta vajadusel soola-pipraga.
Sega spagetid ja praetud suvikõrvitsaviilud õrnalt läbi, puista peale Parmesani juustu ja serveeri.
Aroomisoola asemel sai veidi tšilli-vanilje-soola, kuid tulemust see vast väga ei mõjutanud. Väga maitsev lõunaroog, mis jääb kindlasti edaspidigi mu menüüsse.
Spagetid suvikõrvitsa ja parmesaniga
Koores hautatud suvikõrvits ja basiilik teevad sellest pastaroast unustamatu hõrgutise.