Spagetid suvikõrvitsa ja parmesaniga

Koores hautatud suvikõrvits ja basiilik teevad sellest pastaroast unustamatu hõrgutise.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
30-40 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g spagette

1 kg suvikõrvitsat

3-4 sl oliiviõli

aroomisoola

4 dl 10% rõõska koort

10-12 lehte basiilikut

soola

150 g riivitud parmesani

Valmistamine

Keeda spagetid rohkes vees 'al dente' ehk peaaegu pehmeks. Kurna.

Samal ajal lõika suvikõrvits viiludeks ja pruunista need õlis mõlemalt poolt; maitsesta aroomisoolaga. Korraga pane pannile vaid üks kiht suvikõrvitsaviile. Kui kõik suvikõrvitsad on praetud, tõsta viilud tagasi pannile. Vala peale rõõsk koor ja hauta ilma kaaneta 5 minutit.

Hautamise lõpus lisa tükkideks rebitud basiilikulehed ja maitsesta vajadusel soola-pipraga.

Sega spagetid ja praetud suvikõrvitsaviilud õrnalt läbi, puista peale Parmesani juustu ja serveeri.

Loe veel:

Idee Pereköögist, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Domori
postitatud 03.08.2011 15:14

Aroomisoola asemel sai veidi tšilli-vanilje-soola, kuid tulemust see vast väga ei mõjutanud. Väga maitsev lõunaroog, mis jääb kindlasti edaspidigi mu menüüsse.

Pille
postitatud 28.05.2019 12:11

Domori saadetud foto:

Hexy
postitatud 31.07.2013 19:54

Vääga maitsev!