300-350 g makarone
Spargelkapsakaste:400 g spargelkapsaõisikuid (nt Härmavili brokoli)
2 dl 35% rõõska koort
peotäis hakitud värsket basiilikut
50 g riivitud Parmesani või Pecorino juustu
soola ja musta pipart
Kuumuta potis vesi, maitsesta soolaga lisa spargelkapsaõisikud. Keeda 5 minutit, kuni spargelkapsas on pehme. Nõruta kapsas, aga hoia veidi keeduvett alles. Püreesta spargelkapsas saumikseriga.
Kuumuta potis natuke õli, lisa hakitud küüslauguküüs ja prae paar minutit. Lisa spargelkapsapüree, rõõsk koor ja hakitud basiilik. Kuumuta läbi, siis sega juurde suurem osa riivitud juustust. Maitsesta soola-pipraga.
Samal ajal keeda makaronid al dente. Kurna, sega spargelkapsakastmega. Jaota taldrikutesse, riivi peale veel juustu ja serveeri kohe.
Inspiratsioon: Soome Ruokala.net veebileht (Parsakaalipasta)
Üks mu lemmik kiirroogadest. Hästi mõnus!
Lihtsalt võrratu! Sõin seda kastet gnocchide juurde ja mis seal häbeneda, limpsisin isegi taldriku puhtaks. Värske puudumisel kasutasin seekord kuivatatud basiilikut. Tekkis idee proovida selle kastmega ka lasanjet valmistada.
Maitsev. Ehkki mingit teravust oleks natuke juurde tahtnud. Sõime spagettide ja praetud kanafileelõikudega.
Pille, proovi teinekord terakese muskaadiga (liiga palju ei tohi panna) ;)
Hea viis lapsele spargelkapsast pakkuda ja endale maitses ka :) Mehe jaoks tuleks peekonit juurde praadida :)))
Makaronid spargelkapsakastmega
Rõõmsalt roheline spargelkapsa- ehk brokolikaste makaronidele. Kasuta kas värsket spargelkapsast või nt Härmavili külmutatud brokolit ehk spargelkapsast.