Moosewoodi granola

Kuulsa Ameerika restoranikollektiivi Moosewoodi granola sisaldab rohkelt seemneid, vahtrasiirupit ja erinevaid pähkleid. Serveeri piimaga või puista jogurtile või jäätisele.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30-40 minutit
Käik
Hommikusöök
Lisategevused

Koostisosad

1 l kaerahelbeid

4 sl kaerakliisid

1.25 dl päevalilleseemneid

4 sl seesamiseemneid

2 tl jahvatatud kaneeli

1.25 dl mandlilaaste

4 sl india pähkleid

4 sl jämedalt hakitud para- ehk brasiilia pähkleid

4 sl jämedalt hakitud kreeka pähkleid

1.75 dl taimset õli

1.25 dl kvaliteetset vahtrasiirupit

2 sl linnaseekstrakti

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri ahjupann kergelt õliga.
Sega suures kausis kaerahelbed, kaerakliid, seesamiseemned, päevalilleseemned, kaneel ja erinevad pähklid.
Väiksemas kausis sega õli, vahtrasiirup ja linnasekstrakt*. Lisa pähkli-kaerahelbesegule ja sega hoolega läbi. Jaota granola ühtlaselt ahjupannile.
Rösti 180kraadises ahjus 15-20 minutit, segades iga 5 minuti järel, kuni granola on kuldne. Ära üle küpseta!
Võta pann ahjust välja ja lase jahtuda - sega aeg-ajalt, et jahtumist kiirendada.
Kui granola on täiesti jahtunud, siis pane kinnisesse karpi, kus see säilib 7-10 päeva.

Retsept on mugandatud raamatust "Moosewood restaurant new classics: 350 recipes for homestyle favorites and everyday feasts"

* Lisab granolale niiskust ja magusust.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 02.11.2010 20:27

Väga meeldis.