Kuulsa Ameerika restoranikollektiivi Moosewoodi granola sisaldab rohkelt seemneid, vahtrasiirupit ja erinevaid pähkleid. Serveeri piimaga või puista jogurtile või jäätisele.
Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri ahjupann kergelt õliga.
Sega suures kausis kaerahelbed, kaerakliid, seesamiseemned, päevalilleseemned, kaneel ja erinevad pähklid.
Väiksemas kausis sega õli, vahtrasiirup ja linnasekstrakt*. Lisa pähkli-kaerahelbesegule ja sega hoolega läbi. Jaota granola ühtlaselt ahjupannile.
Rösti 180kraadises ahjus 15-20 minutit, segades iga 5 minuti järel, kuni granola on kuldne. Ära üle küpseta!
Võta pann ahjust välja ja lase jahtuda - sega aeg-ajalt, et jahtumist kiirendada.
Kui granola on täiesti jahtunud, siis pane kinnisesse karpi, kus see säilib 7-10 päeva.
Retsept on mugandatud raamatust "Moosewood restaurant new classics: 350 recipes for homestyle favorites and everyday feasts"
Moosewoodi granola
Kuulsa Ameerika restoranikollektiivi Moosewoodi granola sisaldab rohkelt seemneid, vahtrasiirupit ja erinevaid pähkleid. Serveeri piimaga või puista jogurtile või jäätisele.