Ahvenafileed apteegitillise sibulakastmega

Lihtne kalaroog suvisele lauale.

Kogus
kolmele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g fileeritud ahvenat

1 sl võid või õli

0.5 tl soola

veidi musta pipart

Kaste:

200 g e. 1 suurem kimp sibulapealseid

1 sl võid või õli

2 dl 10% rõõska koort

0.75 tl apteegitilliseemneid

0.5 tl soola

veidi musta pipart

Valmistamine

Kontrolli, et ahvenafileedes luid ei ole.

Haki sibulad ning kuumuta õlis, kuni sibul pehmeneb. Lisa rõõsk koor, uhmris peenestatud apteegitilliseemned, sool ja pipar. Keeda tasasel tulel 2-3 minutit.

Prae ahvenafileed pannil õlis, arvestades umbes 2 minutit mõlema külje jaoks. Maitsesta soola ja pipraga.

Serveeri keedetud varajaste kartulite ja lillkapsaga.

Retsept on soomlaste Pirkka-lehelt (Ahvenet ja fenkolinen sipulikastike), pildi tegi Merilin.
 

LISA KOMMENTAAR

Merilin
postitatud 13.02.2016 17:58

Mõnus kaste!