Mustasõstramoos

Kui soovid paksemat moosi, siis kasuta veidi alaküpsenud marju. Need sisaldavad rohkem looduslikku pektiini, mis aitab kaasa tarretumisele.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg küpseid musti sõstraid

1 kg suhkrut

1 dl vett

Valmistamine

Puhasta ja pese sõstrad ning pane koos veega potti. Kuumuta keemiseni ning keeda 15 minutit.

Alanda kuumust, sega vähehaaval juurde suhkur. Kui suhkur on sulanud, siis tõsta pott tulelt.

Lase veidi jahtuda, siis tõsta steriliseeritud purkidesse ja sulge õhukindlalt.

Pildi tegi KÄTRIN.

LISA KOMMENTAAR

Kätrin
postitatud 25.08.2010 13:04

Täiesti asendamatu moos - talvel külmetuse vastu kuuma vee/tee sisse; Värske saia peale niisama söömiseks ja lihamarinaadidesse, kastmetesse, andmaks kerget magus-hapukat nüanssi.

Pille
postitatud 29.07.2024 11:44

Kätrini tehtud pilt ka:

Lauri
postitatud 10.07.2024 12:05

Minu arvates on siin retseptis vett umbes kaks korda rohkem kui tarvis. Moos jääb väga vedel.

Lauri
postitatud 10.07.2024 12:18

Vabandust, eksisin. Tegemist on ju detsiliitriga :-)