Pese marjad, laota taldrikule ning aseta 20 minutiks sügavkülma. Marjad peavad lihtsalt jahtuma, ent mitte läbi külmuma!
Sulata valge šokolaad vesihaudes. Selleks murra šokolaad väiksemateks tükkideks ja pane koos rõõsa koorega kuumakindlasse kaussi. Aseta kauss poti kohale, mille sees on keev vesi. Sega šokolaadi tasakesi, kuni šokolaad on sulanud.
Kui šokolaad on sulanud, tõsta kauss tule kohalt ja lase šokolaadikastmel veidi sulada, sega aeg-ajalt.
Serveerimiseks jaota jäised marjad magustoidutaldrikutele. Tõsta igale taldrikule lusikatäis šokolaadikastet.
Retsept on rootsi ajakirjast Bättre Mat (4/2006, Iskalla bär med vit chokladsås)
Jäised suvemarjad valge šokolaadi kastmega
Magus kaste valgest šokolaadist ja jäised hapukad suvised marjad sobivad hästi kokku.