Klopi suures kausis rõõsk koor kohevaks vahuks, siis sega juurde sidrunivõie. Jaota segu kuue 9 cm läbimõõduga portsjonvormi sisse. Silu pealt ühtlaseks ja pane vähemalt 1 tunniks, soovitavalt üle öö, külmkappi.
Kuumuta grillahi hästi tuliseks.
Puista õhuke kiht suhkrut ja grilli ahjus 2-3 minutit, kuni suhkur on karamellistunud. Alternatiivvariandina kasuta spetsiaalset gaasipõletit suhkru karamellistamiseks.
Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (Lemon Curd Brulee). Pildi tegi Martiina.
Väga lihtsalt valmistatav magustoit. Maitses üle ootuse hea - hapukas sidrunivõide kreem karamellise suhkrukatte all.
PS! Mul sai vorm pisut liiga täis ja seepärast ajas ka üle.
Sidrunivõide brüleekreem
Sidrunivõie e. 'lemon curd' on Suurbritannias väga populaarne. Kui Sa kauplusest seda ei leia, siis Nami-namis on retsept täitsa olemas.
Nii leeklambi kui ka sobivad vormid brüleekreemide valmistamiseks leiate kauplusest Apelsin.