Sidrunivõide brüleekreem

Sidrunivõie e. 'lemon curd' on Suurbritannias väga populaarne. Kui Sa kauplusest seda ei leia, siis Nami-namis on retsept täitsa olemas.

Nii leeklambi kui ka sobivad vormid brüleekreemide valmistamiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
15 minutit + jahutamine
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

5 dl 35% rõõska koort

225 g kvaliteetset sidrunivõiet (lemon curd)

4-5 tl tuhksuhkrut

Valmistamine

Klopi suures kausis rõõsk koor kohevaks vahuks, siis sega juurde sidrunivõie. Jaota segu kuue 9 cm läbimõõduga portsjonvormi sisse. Silu pealt ühtlaseks ja pane vähemalt 1 tunniks, soovitavalt üle öö, külmkappi.

Kuumuta grillahi hästi tuliseks.

Puista õhuke kiht suhkrut ja grilli ahjus 2-3 minutit, kuni suhkur on karamellistunud. Alternatiivvariandina kasuta spetsiaalset gaasipõletit suhkru karamellistamiseks.

Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (Lemon Curd Brulee). Pildi tegi Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Liisi107
postitatud 13.03.2010 21:53

Väga lihtsalt valmistatav magustoit. Maitses üle ootuse hea - hapukas sidrunivõide kreem karamellise suhkrukatte all. PS! Mul sai vorm pisut liiga täis ja seepärast ajas ka üle.

Pille
postitatud 05.04.2016 06:45

Liisi saadetud foto:

Martiina
postitatud 04.04.2016 17:07

Mõnus, lihtne ja kiire. Aeg-ajalt teeks kindlasti :)