200 g karp After Eight šokolaadiruute
2 sl konjakit
3 dl 35% rõõska koort
1 sl suhkrut
0.5 tl vanilliekstrakti
Pane 6 šokolaadiruutu kaunistamiseks kõrvale.
Pane ülejäänud šokolaadiruudud koos konjakiga* väikesesse potti ning kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades, kuni šokolaad on sulanud. Lase veidi jahtuda.
Vahusta rõõsk koor suhkru ja vanilliekstraktiga tugevaks vahuks. Sega umbes kolmandik vahukoorest sulašokolaadi hulka, et seda pehmendada, siis sega šokolaadikreem vahukoorega ühtlaseks. Jaota magustoidupokaalidesse.
(Vajadusel pane paariks tunniks külmkappi).
Enne serveerimist kaunista šokolaadivahud After Eight šokolaadiruudu ning mündioksaga.
Foto tegi Martiina.
Väga mõnus magustoit After Eighti sõpradele. Lihtne ja kerge valmistada, vahelduseks niisama šokolaadile.
Suhkru võib siit heaga ära jätta, liiga magus tuleb muidu. After Eighti täidis on ise küllalt magus. Konjakiliseks kasutasin armangnaci, sobis hästi.
sõin seda koos mangoga - väga hea! soovitan proovida.
Täitsa mõnus! Kartsin, et piparmündimaitse jääb liialt tugev, aga jäi just paras :)
Ma olen seda ise ka päris mitu korda teinud, mõnus ja lihtne! (Foto on aastast 2009)
Tegin eilsele pidusöögile - panin kõik 200 g potti ja kuna laua taga olid ka lapsed, siis sulatasin 100 g vahukoorega. Siis 300 g vahukoort vahtu ja segasin kõik kokku. Sõime mustikatega :)
After Eight šokolaadivaht
Hästi piparmündine šokolaadivaht, sobib hästi pidulikuma õhtusöögi lõpetuseks. Kui sööjate seas on lapsi, siis jäta konjak välja. Siis saad lihtsalt piparmündi-šokolaadimaitselise õhulise vahu.