800 g värsket kapsast
2 sl rasva
veidi vett või puljongit
1.5 sl nisujahu
3 sl hapukoort
Lõika värske kapsas ribadeks. Hauta kaane all rasva ja vähese puljongi või veega pehmeks.
Maitsesta soolaga, lisa rasvas kuumutatud jahu ja hapukoor. Pärast hapukoore lisamist lase korra veel keema tõusta.
Puista roale ohtralt hakitud maitserohelist ja serveeri keedetud kartulitega.
Retsept on 1984. a. ilmunud raamatust "Kokaraamat"
Tegin täpselt nagu retsept ette näeb ja pidulaual kotlettide kõrval sai see kapsas väga kiita külaliste poolt.
Kas hautamise ajal hoian kaant ka peal?
tee kuidas tahad
Tõesti mõnus, mul oli ürtideks natuke tilli, natuke rohelist sibulat ja natuke peterselli. Väga maitsev sai !
Informatsioon toorainete kohta on puudulik, mis tähendab veidi vett või puljongit??? Kumba siis? JA KUI PALJU?? Mis on Teie jaoks veidi? Ja kui puljongit, siis mis puljongit?? Sealiha-, seakondi-, veiseliha-, veisekondi-, või näiteks kanalihapuljongit?? Või hoopis puljongipulbri ja vee segu?? Olge kogustega täpsed ja ÄRGE KASUTAGE SUBJEKTIIVSEID KOGUSEID!! (va maitseainete puhul, kui tegemist on maitsestamisega)
Keegi elementaarse kokkamisoskuseta Karen vist kööki sattunud :))
Hautatud värske kapsas
Hautatud kapsas sobib hästi liharoogade lisandiks.