Hautatud värske kapsas

Hautatud kapsas sobib hästi liharoogade lisandiks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

800 g värsket kapsast

2 sl rasva

veidi vett või puljongit

soola

1.5 sl nisujahu

3 sl hapukoort

maitserohelist

Valmistamine

Lõika värske kapsas ribadeks. Hauta kaane all rasva ja vähese puljongi või veega pehmeks.
Maitsesta soolaga, lisa rasvas kuumutatud jahu ja hapukoor. Pärast hapukoore lisamist lase korra veel keema tõusta.
Puista roale ohtralt hakitud maitserohelist ja serveeri keedetud kartulitega.

Retsept on 1984. a. ilmunud raamatust "Kokaraamat"

LISA KOMMENTAAR

Lennuk
postitatud 06.01.2009 15:41

Tegin täpselt nagu retsept ette näeb ja pidulaual kotlettide kõrval sai see kapsas väga kiita külaliste poolt.

Robert
postitatud 13.10.2012 14:02

Kas hautamise ajal hoian kaant ka peal?

Maie
postitatud 01.08.2022 15:20

tee kuidas tahad

Ilse
postitatud 10.12.2018 14:13

Tõesti mõnus, mul oli ürtideks natuke tilli, natuke rohelist sibulat ja natuke peterselli. Väga maitsev sai !

Ele
postitatud 08.05.2020 01:00

Informatsioon toorainete kohta on puudulik, mis tähendab veidi vett või puljongit??? Kumba siis? JA KUI PALJU?? Mis on Teie jaoks veidi? Ja kui puljongit, siis mis puljongit?? Sealiha-, seakondi-, veiseliha-, veisekondi-, või näiteks kanalihapuljongit?? Või hoopis puljongipulbri ja vee segu?? Olge kogustega täpsed ja ÄRGE KASUTAGE SUBJEKTIIVSEID KOGUSEID!! (va maitseainete puhul, kui tegemist on maitsestamisega)

Tuuli
postitatud 22.05.2023 15:07

Keegi elementaarse kokkamisoskuseta Karen vist kööki sattunud :))