Mustika-virsikusalat

Puuviljasalatid sobivad hästi suvistele aiapidudele. Algretseptis olid virsikud üsna väikesteks tükkideks lõigatud, mulle meeldivad suured virsikutükid veidi enam.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

6 küpset virsikut

200 g suuri mustikaid

3-4 sl vahtrasiirupit või heledat kasesiirupit

3 sl hakitud värsket münti

Valmistamine

Pese virsikud, lõika pooleks ja eemalda kivid. Lõika viljaliha kuubikuteks või lihtsalt sektoriteks. Loputa mustikad, nõruta hoolega ja sega virsikutükkidega.

Nirista peale vahtrasiirupit, kaunista hakitud mündiga või mündilehtedega. 

Hoia serveerimiseni külmas.

Retsept on mugandatud rootsi ajakirjast Bättre Mat (4/2006, Persiko- och blåbärssallad). 

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 10.08.2010 16:22

Väga hea salat. Kõik komponendid sobivad omavahel super hästi. Sõime seda koos hommikuste pannkookidega. Varsti läheb kindlasti kordamisele.

Üllekas
postitatud 21.09.2015 11:50

Pilt ka:

Sirle Kroon
postitatud 13.08.2017 22:21

Ma olen teinud mitu suve täitsa ilma retseptita sarnast salatit. Ainus erinevus, et vahtrasiirupi asemel olen kasutanud fariinsuhkrut.