Brie juust mee ja pähklitega

Mõnusalt kreemjas Brie juust maitseb hea mee ja röstitud pähklitega.
Sobib hästi nii õhtusöögi lõpetuseks kui ka lihtsalt veini kõrvale.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g Brie'd või muud valgehallitusjuustu

3 sl vedelat (kastani)mett

peotäis kreeka pähkleid või pekanipähkleid

soovi korral viinamarju

Valmistamine

Laota kreeka või pekanipähklid ahjupannile ning rösti 200kraadises ahjus umbes 3-4 minutit, kuni pähklid on aromaatsed. Ära pruunista! Lase veidi jahtuda.

Lõika juust paksemateks viiludeks ja laota vaagnale. Nirista peale mesi* ja puista peale kreeka pähklid.

Serveeri. Sobib nii juustulauale kui ka järelroaks.

Nipid ja soovitused:

  • Kui mesi on suhkrustunud, siis tõsta see väikese kausikesega kuumaveevanni või pane mõneks minutiks ahju (nt koos pähklitega) pehmenema.
  • Kui Sul on kapis veidi mõrkjat kastanimett (chestnut honey), siis see sobib siia imehästi!
  • Valik Brie juustuga retsepte Nami-Namis

Kena pildi tegi Nami-Nami jaoks fotograaf Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 28.03.2017 13:28

Ma olen seda aastaid serveerinud ja serveerin edaspidigi - väga tore viis juust+pähklid kooslust veidi pidulikumalt veinilauale sättida. Kastanimesi sobib siia imehästi!