Murakakompott

Murakakompott on maitsev niisama süüa, samuti sobib see hästi kookide ja magusroogade lisandiks.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg murakaid (umbes 1.5-1.75 liitrit marju)

3 dl vett

100-150 g suhkrut

Valmistamine

Puhasta murakad ning pane toorelt steriliseeritud purki või pudelisse. Raputa nõu vahete-vahel, et rohkem marju nõusse mahuks.

Keeda siirup. Selleks kuumuta potis vesi ja suhkur keemiseni ja keeda veel 3 minutit. Riisu vaht ning vala suhkrulahus kuumalt murakatele.

Tõsta pudelid laia põhjaga potti üksteise kõrvale, kaaned võid õrnalt peale asetada, aga mitte keerata! Kalla potti nii palju keeva vett, et purgid oleksid 3/4 ulatuses vees. Seejärel kuumuta podisevas vees umbes 10 minutit, kuni marjad on värvi muutnud. 

Tõsta purgid ettevaatlikult potist välja, keera kaaned õhukindlalt peale.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 01.02.2011 13:45

Päris hea

Laurentzius
postitatud 11.07.2011 11:20

Kas tõesti läheb murakakompoti jaoks 1 kg murakate kohta vaja ainult 3 dl vett. See ei kata ju purgis kõiki marjugi?

Juuli
postitatud 12.07.2013 00:45

Kas peale murakatele siirupi peale valamise peab neid purke veel kuumutama ka?