500 g rabarbrit
1 l vett
1,5-2 dl suhkrut
2-3 sl kartulitärklist
Koori* rabarbrivarred ja lõika 5 mm paksusteks viiludeks. Pane rabarbritükid potti, vala peale külm vesi ja kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel 7-8 minutit, kuni rabarber on pehme. Lisa suhkur ja nirista juurde vähese külma veega lahustatud kartulijahu. Kuumuta keemiseni ja tõsta pott seejärel kohe tulelt.
Kalla kissell kaussi ja puista peale veidi suhkrut - siis ei teki kisselli pinnale 'nahka'.
Serveeri külmalt kohupiimakreemi, vahukoore või jäätisega. Samuti sobib rabarbrikissell niisama joomiseks.
Tore kissell :) Me sööme mannapudruga, kah väga hea.
Liiga magus tuli. Ma arvan, et 2 dl suhkrust piisab küll.
Maitse asi, kuid mulle tundus, et isegi 2 dl suhkrut on liiga palju. Mul oli rabarbereid umbes 700g ja vett 1,5 liitrit ning lsiasin 2 dl suhkrut ning tuli täpselt paras.
Tegin ka umbes Spiidi retsepti järgi. Igal juhul hea kissell. Me sõime kohupiimavormiga...mmmmmm. :P
Mehele meeldis, a mulle-hm...ei teagi
Minul juba rabarber sel aastal nii suur, et saab kooki teha, veidi rohumaitset on sees küll, aga ikkagi selle aasta saak.
Eelistan ka pisut hapukamat ja ka vähema tärklisega–rohkem sihukest joogikisselli. Aga kuigi olen juba mitu aastat sellest retseptist umbkaudu vahekordi vaadanud, avastasin alles täna, et siin polegi kaneelikoort?! Ilmselt küll maitseasi, aga minu jaoks on see lapsepõlvest kaasa tulnud ja pea kohustuslik lisand. :)
Jah, mina panen suhkrut konkreetselt 3 korda vähem, tärklist u. 2x vähem ja rabarbreid u. 1/3 osa võrra vähem, siis tuleb täpselt õige. Mis paneb küsima, et miks ma siis üldse selle retsepti järgi igakord teen :) kohe panen endale uued kogused kirja!
Tegin ka esimest korda elus kisselli selle retsepti järgi. Panin kirja, et vedelema puhul tuleb jah tärklist vähem lisada ja suhkrut võiks ka pisut vähem olla nt 1,5dl. Muidu aga igati SUPER õpetus!
Mina panen rabarberitele lisaka veel maasikaid, Saab veel maitsvam.Maasikad lisan keemise lõpus kui tärklis on ka lisatud.
Suurepärane tuli välja. Meil on maailma parim kissell. Proovige kindlasti kodus järele. Ma teen kindlasti veel seda kisselli.
Vanilje kohupiimaga eriti hea :)
Vanaema keetis iga kevad suure 12 liitrise potiga seda kisselli, see oli sahvris koguaeg. Polnud miskit paremat, kui klaas külma rabarberi kisselli ja viil pehmet saia. Muidugi, kui oli üldse aega lapsena tuppa tulla seda võtma :D
Just-just-just! Hakkan oma vanale emale seda nüüd tegema, tema (ja ka enda) lapsepõlvemaitset meenutama---meie peres pole seda tehtud 30 aastat!
Tóesti suurepärane retsept! Tegin esimest korda elus ise ja väga maitsev tuli - mul oli 600g rabarbereid, 1dl demerara suhkrut, 1,2l vett ja 1sp tärklist. Tuli tapselt paras - piisavalt magus ja vedel.
Pole kunagi kaalu kasutanud kuid ei mäletanud retsepti ning uurin siit. Tuli super hea et pidin teise portsjoni juurde tegema. Te olete kõik lihtsalt super head kokad!
väga hea kisell oli soovitan kindlasti
Tegin just eile!
Rabarbrikissell
Igasuvine klassik lapsepõlvest :) Eriti kena kisselli saad siis, kui kasutad noori punaseid rabarbrivarsi.
Vahendid kokkamiseks leiate kauplusest Apelsin.