Ploomikompott vahukoorega

Kerge suvine magustoit küpsetest ploomidest. Maitseb hästi näiteks piima või vahukoorega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
15 minutit + jahtumine
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g ploome

2 dl vett

100 g suhkrut

3 sl kartulitärklist

3 sl vett

Serveerimiseks:

vahustatud 35% rõõska koort soovi korral

Valmistamine

Pese ploomid, poolita ja eemalda kivid. Keeda suhkruga maitsestatud vees umbes 5 minutit, kuni ploomid on pehmed. 

Sega tärklis vähese veega, lisa pidevalt segades marjapudrule. Kuumuta tasasel tulel minut aega, kuni kompott veidi pakseneb.

Serveeri jahtunult.

  • Veganliku versiooni jaoks kasuta nt riisivahukoort. 

Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2013. a. septembrinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kodukanake
postitatud 21.09.2009 21:20

Panin retsepti järgi kõike ja paksus oli väga lahe (paks!), aga mul olid üsna hapud ploomid, nii et paar lusikatäit suhkrut oleks võinud rohkem olla. Aga tegelikult oli hea ja ei peaks virisema.

vincetta
postitatud 27.04.2012 14:14

500 gr ploome ja ainult 1,5 dl vett? Ikka kindlasti?

Pille
postitatud 07.08.2015 10:13

Just, Vincetta, see on selline paks kompott ja mitte kissell - ning ploomid eraldavad ise piisavalt mahla juba. Kasutada tuleks mahlaseid värskeid ploome, mitte talviseid kiduraid :) Kui tõesti on kuivavõitu ploomid, siis võid ju klaasitäie vett juurde panna.