Angervaksajook

Maitsesin sellist jooki juulis 2007 Kärdla käsitöölaadal. Maitses, uurisin müüja käest järgi, mis joogi sisse läks ja siis tegin ise kodus õhtul kohe järgi. Väga mõnus ja omapärane jook.

Kogus
2 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

50 angervaksaõisikut

2 l vett

250 g suhkrut

2 sidrunit

Valmistamine

Raputa angervaksaõisikuid veidi, et vabaneda võimalikest satikatest, siis pane külma veega pliidile. Kuumuta keemiseni, lisa suhkur ja sega, kuni suhkur on lahustunud. Keera tuli kinni.

Pressi juurde sidrunimahl, lase mahlal jahtuda.

Kurna, lisa vajadusel veel sidrunimahla või suhkrut. Lahjenda külma veega ning serveeri jääkuubikutega.

LISA KOMMENTAAR