Praetud suvikõrvitsaõied

Kel tarbeaias suvi- ja talikõrvitsad kasvavad, võivad nende õisi edukalt toiduks kasutada.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

igale sööjale kõrvitsaõisi paar-kolm tükki

Tainas:

1 dl nisujahu

1 dl vett

Praadimiseks:

õli

Serveerimiseks:

helbelist Maldoni meresoola

Valmistamine

Sega väikeses kausis jahu ja vesi vispliga ühtlaseks.
Kuumuta väikeses potis õli.
Kasta suvikõrvitsaõied tainasse ning seejärel pane õli sisse küpsema. Prae umbes 1 minut mõlemalt poolt, kuni tainas on kergelt kuldne.
Nõruta köögipaberil liigne rasv, tõsta serveerimisalusele ning puista peale soola.

NB! Praetud suvikõrvitsaõied on parimad kuumalt!

PS Mina kasutan vaid isasõisi, sest ei raatsi emasõisi võtta :)
LISA KOMMENTAAR

Kristel.L
postitatud 23.07.2010 09:27

Pakutakse ka panna mozzarellat tükike õie sisse enne paneerimist.

piret
postitatud 01.09.2014 18:17

kuidas emas-ja isasõitel vahet teha?

Pille
postitatud 02.09.2014 12:32

Piret, emasõitel on väike suvikõrvitsavili taga, isasõitel ei ole :)