1 dl nisujahu
1 dl vett
Praadimiseks: Serveerimiseks:helbelist Maldoni meresoola
igale sööjale paar-kolm kõrvitsaõit
Sega väikeses kausis jahu ja vesi vispliga ühtlaseks.
Kuumuta väikeses potis õli.
Kasta suvikõrvitsaõied kergelt tainasse ning seejärel pane õli sisse küpsema. Prae umbes 1 minut mõlemalt poolt, kuni tainas on kergelt kuldne.
Nõruta köögipaberil liigne rasv, tõsta serveerimisalusele ning puista peale soola.
Serveeri praetud suvikõrvitsaõisi kuumalt, siis on need kõige maitsvamad1
Pakutakse ka panna mozzarellat tükike õie sisse enne paneerimist.
kuidas emas-ja isasõitel vahet teha?
Piret, emasõitel on väike suvikõrvitsavili taga, isasõitel ei ole :)
Tere! Kas tolmukad, tupplehed ja emakas eemaldatakse õitelt?
Riina, see on täitsa maitse asi. Mina ei eemalda üldiselt, aga paljud eemaldavad.
Praetud suvikõrvitsaõied
Kel tarbeaias suvi- ja talikõrvitsad kasvavad, võivad nende õisi edukalt toiduks kasutada.