Praetud suvikõrvitsaõied

Kel tarbeaias suvi- ja talikõrvitsad kasvavad, võivad nende õisi edukalt toiduks kasutada.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

1 dl nisujahu

1 dl vett

Praadimiseks:

õli

Serveerimiseks:

helbelist Maldoni meresoola

igale sööjale paar-kolm kõrvitsaõit

Valmistamine

Sega väikeses kausis jahu ja vesi vispliga ühtlaseks.

Kuumuta väikeses potis õli.

Kasta suvikõrvitsaõied kergelt tainasse ning seejärel pane õli sisse küpsema. Prae umbes 1 minut mõlemalt poolt, kuni tainas on kergelt kuldne.

Nõruta köögipaberil liigne rasv, tõsta serveerimisalusele ning puista peale soola.

Serveeri praetud suvikõrvitsaõisi kuumalt, siis on need kõige maitsvamad1 

Nipid ja soovitused:

  • Mina kasutan vaid isasõisi, sest ei raatsi emasõisi võtta :)

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Kristel.L
postitatud 23.07.2010 09:27

Pakutakse ka panna mozzarellat tükike õie sisse enne paneerimist.

piret
postitatud 01.09.2014 18:17

kuidas emas-ja isasõitel vahet teha?

Pille
postitatud 02.09.2014 12:32

Piret, emasõitel on väike suvikõrvitsavili taga, isasõitel ei ole :)

Riina A
postitatud 15.09.2024 12:54

Tere! Kas tolmukad, tupplehed ja emakas eemaldatakse õitelt?

Pille
postitatud 16.09.2024 09:28

Riina, see on täitsa maitse asi. Mina ei eemalda üldiselt, aga paljud eemaldavad.