Hibiski- ehk karkadesiirupis marineerimine annab maasikatele imeliselt sügavpunase värvitooni ja tugevama maitse. Imeilusat värvi suvine magusroog.
Valmista dessert kuni tund aega enne serveerimist. Kui maasikad liiga kaua siirupis ligunevad, muutuvad need ebameeldivalt pehmeks.
Sega väikeses potis vesi ja suhkur ning kuumuta keemiseni. Keeda tugeval kuumusel umbes 5 minutit.
Tõsta pott tulelt, lisa hibisk ja lase jahtuda.
Kurna jahtunud segu läbi sõela, maitsesta hibiskisiirup vanilliekstraktiga.
Puhasta maasikad, lõika neljaks. Sega suures kausis maasikad jahtunud hibiskisiirupiga ning lase tund aega jahedas maitsestuda.
Serveeri pehme vahukoorevahuga.
Algselt Pariisi tippkoka Alain Passardi retsept, veidi mugandatud.
Hibiskisiirupis maasikad
Hibiski- ehk karkadesiirupis marineerimine annab maasikatele imeliselt sügavpunase värvitooni ja tugevama maitse. Imeilusat värvi suvine magusroog. Valmista dessert kuni tund aega enne serveerimist. Kui maasikad liiga kaua siirupis ligunevad, muutuvad need ebameeldivalt pehmeks.