Hibiskisiirupis maasikad

Hibiski- ehk karkadesiirupis marineerimine annab maasikatele imeliselt sügavpunase värvitooni ja tugevama maitse. Imeilusat värvi suvine magusroog.
Valmista dessert kuni tund aega enne serveerimist. Kui maasikad liiga kaua siirupis ligunevad, muutuvad need ebameeldivalt pehmeks.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g maasikaid

5 dl vett

1 dl suhkrut

2 dl hibiski ehk karkade tupplehti

1 tl vanilliekstrakti

Serveerimiseks:

2 dl vanilliekstrakti ja suhkruga vahustatud 35% rõõska koort

Valmistamine

Sega väikeses potis vesi ja suhkur ning kuumuta keemiseni. Keeda tugeval kuumusel umbes 5 minutit.
Tõsta pott tulelt, lisa hibisk ja lase jahtuda.
Kurna jahtunud segu läbi sõela, maitsesta hibiskisiirup vanilliekstraktiga.
Puhasta maasikad, lõika neljaks. Sega suures kausis maasikad jahtunud hibiskisiirupiga ning lase tund aega jahedas maitsestuda.

Serveeri pehme vahukoorevahuga.

Algselt Pariisi tippkoka Alain Passardi retsept, veidi mugandatud.
LISA KOMMENTAAR