Ahjus röstitud porgandid vürtsköömnetega

Lihtne ja vürtsikas porgandiroog, mis sobib nii iseseisvaks eineks kui ka liharoogade lisandiks.

Kogus
kahele kuni neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g porgandeid

2 sl oliiviõli

1 tl kergelt purustatud vürtsköömneid

meresoola

Valmistamine

Koori porgandid ja lõika 5 cm juppideks. Need lõika omakorda pikuti neljaks või kuueks, olenevalt paksusest.

Tõsta porgandid väiksemasse ahjuvormi, nirista peale oliiviõli ning maitsesta soola ning kergelt purustatud vürtsköömnetega. Sega läbi, nii et porgandid oleksid ühtlaselt õlised.

Küpseta 200kraadises ahjus 25-30 minutit, porgandeid aeg-ajalt segades.

Serveeri kohe. Sobib nii lihatoitude lisandiks kui ka iseseisvaks eineks koos hapukoore- või jogurtikastmega.

LISA KOMMENTAAR

Berit
postitatud 06.12.2008 18:33

Kasutasin vürtsiköömnete asemel tüümiani. I m e h e a! Poleks arvanud, et porgandile selline meeldiv magus maitse ahjus küpsedes juurde tuleb. See retsept jääb korduvkasutusse, kindlapeale.

t.
postitatud 14.12.2008 15:30

Hea ja tervislik! Soovitan teha :) mmm.

kodukanake
postitatud 17.12.2008 18:19

see oli hästi maitsev, isegi pisikesed juurikapõlgurid olid nõus sööma.

Maris
postitatud 16.01.2009 20:16

Kui küpsetusaeg tundub liiga pikk, siis proovige grillirezhiimil. See vajab pisut enam tähelepanu, aga nii on võimalik küpsetusaega lühendada.

alberta
postitatud 30.01.2009 15:08

II valmistusviis: porgandeid vähese veega keeta, siis võiga köömneid panni peal veidi kuumutada, kuni prõksuma hakkavad ja lõpuks lisada porgandid ja kergelt praadida. Aga selles retseptis olen kasutanud hoopis tavalisi köömneid (BBC GoodFood retsept) ja nendega maitseb ka väga hästi ning ilmselt maitseb kodusemalt kui vürtsköömnega. See toit oli mõeldud jõululauale praelisandiks.

Dee
postitatud 01.02.2009 00:14

Vürtsköömen on üks mu lemmikmaitseainetest. Tõeliselt hea toit, eriti hapukoorekastmega. Vahel oleme tavalisi köömneid veel lisaks pannud. :)

Tädi Eevi
postitatud 19.02.2010 14:13

Kusjuures, mina porgandeid neljaks ei lõika, nii jäävad sellised suuremad jubinad. Küpsetusaeg on muidugi pikem, aga sõrmedevahelt süüa mugavam ja mõnusalt magusad-mahlased jäävad seest.

Hexy
postitatud 02.01.2014 22:24

Väga head porgandid, meie sõime lihaprae kõrvale.