Kartulisalat

Veganitele sobiv saksapärane kartulisalat.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g varajasi kartuleid

1 väike porru

0.5 dl rapsiõli

0.5 dl veiniäädikat

2 sl sinepit

1 tl soola

0.5-1 tl jahvatatud valget pipart

Valmistamine

Keeda kartulid koorega. Lase veidi jahtuda, siis koori ja lõika viiludeks.

Sega kastmeained kausis ühtlaseks.

Lõika porru õhukesteks viiludeks, loputa ning raputa kuivaks.

Laota kartuli- ja porruviilud kihiti kaussi, vala kaste peale.

Lase jahedas üle öö maitsestuda, paar korda salatit ettevaatlikult segades.

Soome retsept. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR