Mõnusad pähkli-šokolaadiruudud

Retsept on pärit Orangette toidublogist. Väga mõnusad kompvekid ja lihtne valmistada. Pähklid võivad olla soolaga või ilma!

Kogus
60 väikest ruutu
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g hakitud 60% kakaosisaldusega tumedat šokolaadi (nt Bitter)

veidi õli panni määrimiseks

100 g kuivatatud jõhvikaid

100 g rosinaid

100 g röstitud pistaatsiapähkleid (soolaga või ilma)

100 g röstitud maapähkleid (arahhis) (soolaga või ilma)

Valmistamine

Sulata šokolaad vesivannis tasasel tulel, aeg-ajalt segades, kuni šokolaad on ühtlane.

Samal ajal vooderda 20cm kandilise vormi põhi ja ääred fooliumiga, jättes paar sentimeetrit fooliumit üle ääre rippuma. Pintselda foolium kergelt toiduõliga.

Kui šokolaad on sulanud, tõsta pott tulelt ja sega juurde pähklid ja kuivatatud puuviljad.

Kalla šokolaadisegu ettevalmistatud vormi, silu pealt ühtlaseks.

Pane külmkappi tunniks ajaks tahenema, kuni šokolaad on jahtunud ja peaaegu kõvastunud.

Tõsta fooliumi abil vormist välja, aseta šokolaadiplaat lõikelauale ja eemalda foolium.

Lõika umbes 2 cm ruutudeks.

Pähkli-šokolaadiruudud säilivad õhukindlas karbis külmkapis kuni 2 nädalat.

LISA KOMMENTAAR

Liina
postitatud 02.12.2008 15:35

Enam lihtsam ei saaks asi olla, aga kui maitsev! Täpselt see õige suutäis peale lõunat tassikese kohvi juurde. Isegi mehed mõmisesid ja kiitsid heaks.

Helen
postitatud 23.12.2008 00:00

Tegemist oli ikka päris mitme mõnusa suutäiega :P Imehea shokolaad oli.

maria
postitatud 29.11.2012 15:30

ma ei armasta tumedat shokolaadi, kas ka piimashokolaad sobiks?

Maarja-Liis
postitatud 22.05.2017 17:41

Täpsustaks, et retseptis on mõeldud ilmselt 100 g pistaatsiapähkleid ilma kooreta. Kes ostab koorega pähkleid peaks arvestama u 185 grammiga, sealt jääb koorteta järgi u 100 g. Maitses nagu šokolaad pähklitega.