500 g hakitud 60% kakaosisaldusega tumedat šokolaadi (nt Bitter)
veidi õli panni määrimiseks
100 g kuivatatud jõhvikaid
100 g rosinaid
100 g röstitud pistaatsiapähkleid (soolaga või ilma)
100 g röstitud maapähkleid (arahhis) (soolaga või ilma)
Sulata šokolaad vesivannis tasasel tulel, aeg-ajalt segades, kuni šokolaad on ühtlane.
Samal ajal vooderda 20cm kandilise vormi põhi ja ääred fooliumiga, jättes paar sentimeetrit fooliumit üle ääre rippuma. Pintselda foolium kergelt toiduõliga.
Kui šokolaad on sulanud, tõsta pott tulelt ja sega juurde pähklid ja kuivatatud puuviljad.
Kalla šokolaadisegu ettevalmistatud vormi, silu pealt ühtlaseks.
Pane külmkappi tunniks ajaks tahenema, kuni šokolaad on jahtunud ja peaaegu kõvastunud.
Tõsta fooliumi abil vormist välja, aseta šokolaadiplaat lõikelauale ja eemalda foolium.
Lõika umbes 2 cm ruutudeks.
Pähkli-šokolaadiruudud säilivad õhukindlas karbis külmkapis kuni 2 nädalat.
Enam lihtsam ei saaks asi olla, aga kui maitsev! Täpselt see õige suutäis peale lõunat tassikese kohvi juurde. Isegi mehed mõmisesid ja kiitsid heaks.
Tegemist oli ikka päris mitme mõnusa suutäiega :P Imehea shokolaad oli.
ma ei armasta tumedat shokolaadi, kas ka piimashokolaad sobiks?
Täpsustaks, et retseptis on mõeldud ilmselt 100 g pistaatsiapähkleid ilma kooreta. Kes ostab koorega pähkleid peaks arvestama u 185 grammiga, sealt jääb koorteta järgi u 100 g. Maitses nagu šokolaad pähklitega.
Mõnusad pähkli-šokolaadiruudud
Retsept on pärit Orangette toidublogist. Väga mõnusad kompvekid ja lihtne valmistada. Pähklid võivad olla soolaga või ilma!