Matcha-trühvlid

Matcha on kuulus jaapani roheline tee, mille mõrkjas maitse sobib hästi tumeda šokolaadiga.

Kogus
20 tk
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 dl 38% või 35% rõõska koort

1 sl kvaliteetset võid

2 tl matcha tee pulbrit

100 g 72% Kalevi tumedat šokolaadi

Veeretamiseks:

matcha tee pulbrit

Valmistamine

Kuumuta väikeses paksupõhjalises potis rõõsk koor ja või keemiseni.
Võta lusikatäis või paar kuuma kooresegu ning lisa matcha-pulbrile. Saadud roheline pasta seda kooresegu hulka.
Eemalda pott tulelt, sega juurde tükeldatud šokolaad. Sega ühtlaseks.
Kata saadud šokolaadisegu toidukilega ja pane umbes 2 tunniks külmkappi.
Tõsta teelusikaga šokolaadisegu küpsetuspaberile.
Pane väikesele taldrikule matcha-pulbrit ja veereta trühvleid mõrkjas rohelises pulbris.
Laota kihiti õhukindlasse karpi, pane kihtide vahele vahapaberit.
LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 21.12.2009 08:05

meeldisid kahjuks ainult minule. Veeretasin küll neid ainult natuke matcha-pulbris, aga ei maitsenud teistele. Pidavat olema liiga mõrud, kibedad :(

põrnikas
postitatud 08.03.2010 01:19

panin vist tsib palju matchat, nii et minu arust sai kibe. samas mees palus, et veeretamisel ikka ohtralt matchat kasutaksin, tema arust oli muidu veits lahja:) endale meeldisid aga kõige enam need trühvlid, millele panin sisse tükikese matcha-martsipani (tegin perenaine.ee retsepti järgi martsipanikattega kohupiimakooki ja sealt jäi natuke üle).