Alljärgnevalt on toodud 2 jõhvikasiirupi valmistamise varianti. Esimene on jääkuubikutega joomiseks mõeldud siirup (väljatulek 3.75 dl), teine on siirup, mida võib valada nt vanilje- või mangojäätisele (väljatulek 2.5 dl). Suhkru kogust võid vastavalt oma maitsele tõsta või vähendada.
Pese jõhvikad hollega, pane sügavasse potti (mitte alumiiniumist!) Puista peale suhkur ning tambi pudrunuiaga veidi katki. Lisa 1.25 dl äsjakeedetud vett ning lase veidi pliidil podiseda. Pressi veel veidi pudrunuiaga.
Kurna läbi peenekoelise sõela, puulusikaga marjasegu pressides, et võimalikult palju mahla kätte saada.
Lase jahtuda, hoia külmikus.
Joogina serveerimiseks vala klaasidele ning kalla peale soovitav kogus (gaseeritud) vett. Serveeri jääkuubikutega.
Siirupina serveerimiseks pane saadud segu väikesesse potti ning kuumuta mõõdukal tulel, kuni siirup pakseneb. Vajadusel eemalda pinnale tekkinud vaht.
Retsept on Tessa Kirose raamatust "Apples for Jam" (Cranberry syrup). Pildi tegi VIKE.
Jõhvikasiirup
Alljärgnevalt on toodud 2 jõhvikasiirupi valmistamise varianti. Esimene on jääkuubikutega joomiseks mõeldud siirup (väljatulek 3.75 dl), teine on siirup, mida võib valada nt vanilje- või mangojäätisele (väljatulek 2.5 dl). Suhkru kogust võid vastavalt oma maitsele tõsta või vähendada.