Praetud kuuseriisikad

Imelihtne viis kuuseriisikate serveerimiseks. Muide, väga populaarne eelroog Poolas, kus sellisel moel valmistatud seeni serveeritakse nisuleivaga.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

väiksemaid sileda kübaraga kuuseriisikaid

võid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Puhasta seened ettevaatlikult ja hoolikalt. Vajadusel loputa kiiresti külma vee all. Eralda seenejalad seenekübara küljest.

Sulata või praepannil tasasel kuumusel. Tõsta kuumust, lisa seened ühekordse kihina ja prae mõlemalt poolt 4-6 minutit, olenevalt seenekübarate suurusest.

Maitsesta soola-pipraga ja serveeri kohe.

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 01.09.2024 19:03

Pildil on küll tükeldatult praetud kuuseriisikad, aga tänavu vajasid ka pisikesed seened pikuti poolitamist, nii et hakkisin lihtsalt peeneks. Mulle nii meeldib, et kuuseriisikad on krõmpsud ka peale kuumtöötlemist.