Koorene seenesupp

Porrulisandiga seenesupp.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

4 purustatud küüslauguküünt

2 hakitud porrut

300 g tükeldatud puravikke või šampinjone

5 dl kana- puljongit (1 puljongikuubikust)

2.5 dl 10% või 35% rõõska koort

0.5 tl soola

0.25 tl musta pipart

Garneerimiseks:

värsket murulauku

Valmistamine

Kuumuta õli pannil keskmisel kuumusel. Lisa küüslauk ja porru ning hauta 3 minutit.
Lisa tükeldatud seened ja kuumuta veel 2 minutit.
Vala pannile puljong, alanda kuumust ja hauta veel 5 minutit.
Lase supil pisut jahtuda, siis püreesta.
Sega püreestatud supile juurde rõõsk koor ning maitsesta soola-pipraga.
Serveerimisel kaunista murulauguga.

Retsept on pärit ajakirjast Kodukiri (September 2006), pildi tegi COUSINELLA.

LISA KOMMENTAAR

Mann
postitatud 25.03.2009 16:25

Tegin seda täna lõunaks. Väga hää supp on. Puljongit pidi küll topelt panema. Aga see võib ka maitsest oleneda.

cousinella
postitatud 28.10.2011 16:10

Panin küüslauku vähem ja lisaks šampinjonidele kasutasin kuivatatud lehter-kukeseeni. Mehe arvates maitses siiski vesiselt, aga see ilmselt puljonikoguse küsimus.