Marsala-virsikud

Lihtne ja samas elegantne lõpetus pidulikule (itaaliapärasele) õhtusöögile.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
30 minutit + jahtumine
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

5 dl Marsala veini

1 vanillikaun

6-9 küpset virsikut

Serveerimiseks:

2 dl 35% rõõska koort

pehmeid amaretti mandliküpsiseid või muid küpsiseid

Valmistamine

Kalla Marsala suurde madalasse potti ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust, lisa pikuti poolitatud vanillikaun ning hauta tasasel tulel 15 minutit, kuni pea kaks kolmandikku veinist on redutseerunud ja alles on umbes 200 ml.

Lõika virsikud pikuti pooleks, eemalda kivid. Aseta virsikupoolikud potti (teineteise kõrvale, ühekordse kihina). Kuumuta tasasel tulel 5 minutit, kuni virsikud hakkavad pehmenema. Keera neid aeg-ajalt veinis ringi.

Tõsta pott tulelt, lase virsikutel veinis jahtuda. Siis kalla serveerimiskaussi ning pane tunniks ajaks külmkappi maitsestuma.
/Seda võid teha kuni 8 tundi varem/

Jaota virsikud ning Marsala-marinaad magustoidupokaalidesse ning serveeri vahukoore ning mandliküpsistega.

Retsept on pärit ajakirjast Good Food (September 2006, Simply Italian, Marsala-doused peaches)

LISA KOMMENTAAR