Leivapudi

Lihtne vanade eestlaste magustoit. Soovi korral lisa konservitud puuvilju, marju või keedist. Saaremaal tuntakse seda magustoitu "hapupiimapodi" nime all.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
5 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

tahket peenleiba

hapupiima või keefirit

soovi korral suhkrut

soovi korral kaneeli

meelepärast moosi

Valmistamine

Lõika tahke rukkileib väikesteks kuubikudeks või pudista lihtsalt kaussi. Sega hapupiima või keefiriga, soovi korral maitsesta vähese suhkru ja kaneeliga.

Lase veidi seista, siis sega uuesti läbi.

Serveeri meelepärase moosiga.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 11.01.2016 11:31

Kiilike on 2010. a. saatnud sellise pildi:

Maalt ja hobusega
postitatud 08.10.2018 12:59

Suvine lemmik!

Õilme Lainesaare
postitatud 22.06.2021 18:20

He lahe toit suvekuumuses.

Olga Liiva
postitatud 24.06.2021 20:31

Tänapäeva lapsed kirtsutaksid selle peale nina. Sellise kuumusega, mis praegu on hea toit- ei vaeva ja kõht täis.

Teet Aavik
postitatud 24.06.2021 20:32

Peenleiva asemel sai ikka tavalist vormileiba lisatud, + suhkur ja keefir. Moosiga priisata pold,see nõukaaeg limiteeritud kaup :)