400 g nisujahu
100 g durumnisujahu
6 g kuivpärmi (u pool pakki)
2 sl e. u 30 g suhkrut
1,5 tl soola
1 tl jahvatatud kardemoni
400 ml käesooja vett
30 g oliiviõli
Peale:100-150 g värskeid või külmutatud vaarikaid
2 sl oliiviõli + 2 sl vett
3-4 sl pärlsuhkrut
Kõrvale:Brie'd või muud valgehallitusjuustu
Sega kõik ained kausis ühtlaseks - kõige lihtsam on alustuseks segada kausis kuivained, siis kaaluda juurde õli ja vesi. (Kui kasutad kuivpärmi, siis lisa see niisama jahudele; kui kasutad värsket pärmi, siis murenda see esmalt jahu sisse sõrmede abil).
Kui kasutad elektrimikserit, siis sega vähemalt 10 minutit (käsitsi segades sõtku vähemalt 20 minutit). Tainas on väga märg, nii et kausi servade/käte küljest see lahti lööma ei pea. Kata tainakauss puhta köögirätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida.
Kata 30x40 cm suurusele ahjupann küpsetuspaberiga, puista peale veidi mannat või maisijahu. Kummuta tainas ahjupannile ning lükka õliste kätega laiali. Vajuta sõrmede abil sisse hulgaliselt-hulgaliselt augukesi ("silmad" ehk œggi).
Vispelda oliiviõli ja vesi klaasi sees ühtlaseks, nirista focaccia peale. Puista peale vaarikad ja pärlsuhkur. Lase focaccia't veel umbes pool tundi rätikuga kaetult kerkida.
Tõsta 250-kraadisesse ahju ning keera temperatuur kohe 200 kraadi peale. Küpseta umbes 30 minutit, kuni focaccia on pealt kergelt kuldne ja seest küpsenud. Focaccia peab jääma pigem hele kui tume!
Võta ahjust välja, lase rätiku all jahtuda.
K-Keittiö retsept (Vadelmafocaccia)
Minu mäletamist mööda oli see väga tore. Tulekski uuesti teha :)
Tegime pildi jaoks uuesti juunis 2020 - oligi VÄGA tore :)
Vaarika-focaccia
Põnev magus "focaccia" sobib hommiku- või einelauale, samuti nt Brie-juustuga serveerimiseks.