Vesikastanid peekoniga

Eksootiline suupiste krõmpsuvatest ja veidi magusatest vesikastanitest ning soolasest-krõbedast peekonist.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

konservitud vesikastaneid

paar õhukest viilu läbikasvanud suitsutatud peekonit

suhkrut

värsket tüümiani e. aed-liivateed

Valmistamine

Loputa vesikastanud jooksva vee all ning nõruta hoolega, veereta kergelt suhkrus. Keera iga vesikastani ümber peekoniviil, kinnita puuorgiga. Laota ahjuvormi, puista peale mõned tüümianioksad.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni peekon on kenasti pruunistunud (klõpsa fotol).

Alternatiiv 1: enne peekonisse keeramist veereta vesikastaneid suhkru asemel riivsaias. Samuti võib proovida muid ürte tüümiani asemel.

Alternatiiv 2: Hiinas populaarse suupiste saate siis, kui segada 1-4 sl suhkrut ja 0,75 dl sojakastet, lisada vesikastanid ja lasta umbes 30 minutit maitsestuda. Nõruta, keera vesikastanud peekonisse ning küpseta 20-30 minutit.

Retsept Kristjanilt.
LISA KOMMENTAAR