1 osa kinoa seemneid
2 osa vett
Loputa kinoaseemned hoolega jooksva külma vee all, nõruta.
Pane potti üks osa kinoaseemneid ja 2 osa vett. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel 10-15 minutit, kuni vesi on imendunud.
Keedetud kinoaseemned muutuvad kergelt läbipaistvaks ning veidi lapikuks (seemned ise on päris ümarad alustuseks).
Kinoa kohta võid täpsemalt lugeda Nami-nami kokandussõnastikust.
Kas soola ei pea lisama? Või iga üks lisab ise seda? Pole kunagi varem söönud kinoad,nüüd sai ostetud koju :)
Eku, kui serveerid kinoad niisama lisandina, siis võid soolaga maitsestada. Kui kasutad teiste roogade valmistamiseks, siis ei pea, kuna maitsestad rooga niikuinii vastavalt retsepti juhistele.
mina armastan kinoad niisama "paljalt" süüa. Loputan kõigepealt seemned ja siis panen keema. Vett panen palju ja keema tõustes korjan ära vahu, mida natukene tekib. Kui vahtu enam ei tule, siis loputan teist korda ja panen uue puhta veega keema ning lisan ka soola. Vett panen jälle palju ja valmis saades kurnan kinoa ära läbi sõela. seejärel lisan supilusikatäie poti kohta võid. See või teeb valmis kinoa mõnusalt pehmeks ja siidiseks. Juurde sobib väga hästi juua kas hapupiima v keefiri v maitsestamata jogurtit. Proovige võiga tehtud kinoad süüa paksu maitsestamata jogurtiga, keele viib lihtsalt alla :)
Tiina, see on just selline valmistamise viis, mis mullegi tundus õige!
Ma ostsin esimest korda RealQuinea brändi ja siis teistkorda midagi muud (ei hakka selle nime nimetama), milles pidin kõvasti pettuma! Ühesõnaga tahtsin öelda, et kui mõni kinoa ei ole maitsev, võib olla asi ka konkreetses brändis. Proovige siis midagi muud.
Kinoa keetmine
Söö niisama lisandina või kasuta salatites, magusroogades jne. Arvesta umbes 0.5 dl kinoaseemneid sööja kohta.