Metsspargel, lihtsalt

Väga hõrk ja mõnus eelroog. Ainuke probleem on selles, et Eestis on metsikut sparglit raske leida..

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

metsikut sparglit

vett

toasooja võid

Maldoni helbelist meresoola

Valmistamine

Pese metsik spargel puhtaks.

Kuumuta potis soolaga maitsestatud vesi keemiseni, lisa sparglid ja keeda 3-4 minutit.

Nõruta, "ehmata" hetkeks külma jooksva vee all ja tõsta kuumutatud serveerimisalusele. Aseta peale õhukesed võitükikesed ning maitsesta meresoolahelvestega.

LISA KOMMENTAAR

Eva-
postitatud 26.04.2011 14:25

Metsikut sparglit ei ole, kuid sama hästi kõlbab aedades kasvav roheline spargel. Rohelist sparglit on Eesti vanemad aiad täis, ainult inimesed ei kasuta seda. Käisin naabritelt küsimas, keegi ei osanud midagi arvata. Siis proovisin ja tarvitasime terve eelmise kevade.