Metsmaasikavaht

'Syllabub' on Suurbritannias populaarne alkoholi ja vahukoorega magustoit. Siin metsmaasikatega variant. Mina kasutasin Põltsamaa Kuldse dessertveini.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

150 g metsmaasikaid

0.5 dl (pool)magusat valget veini või dessertveini

1-2 sl suhkrut

2 dl 35% rõõska koort

Valmistamine

Suru metsmaasikad kahvliga mõõdukannus katki, siis vala peale niipalju magusamapoolset valget veini, et saad 2 dl täis. Lisa suhkur, sega lahustumiseni.

Vahusta teises kausis rõõsk koor ning sega õrnalt metsmaasikasegu hulka.

Jaota magustoidupokaalidesse ning lase vähemalt 4 tundi külmkapis maitsestuda. (Osa veinist vajub pokaali põhja).

Kaunista mõnede ilusamate metsmaasikatega.

Loe veel:

Retsept on mugandatud BBC ajakirjast Olive (June 2006, Wild strawberry syllabub).

LISA KOMMENTAAR